Waarom gastouder worden

Steeds meer ouders kiezen voor de flexibiliteit, het kleinschalige en het persoonlijke van gastouderopvang. Daarom zoeken wij altijd nieuwe gastouders, met name in ‘s-Heerenberg en Zeddam.

Gastouderopvang is kleinschalige opvang in de woning van de gastouder of in de woning van de vraagouder. Deze gastouder kan een familielid zijn, maar ook iemand uit uw vriendenkring of die u helemaal nog niet kent.

Wat zijn de voordelen van werken als gastouder

Werken aan huis : Het kind is onderdeel van uw gezin en doet mee met de alledaagse activiteiten als boodschappen doen of brieven posten.

Persoonlijk : Door de kleinschaligheid is er persoonlijke contact met de kinderen en hun ouders. Daarnaast is er persoonlijk en direct contact tussen u als gastouder en het gastouderbureau.

Flexibel : Doordat de opvang in uw huis plaatsvindt kan er flexibel met tijden worden omgegaan in overleg met de ouders.

Verdiensten : voor gastouderopvang ontvangt u gemiddeld tussen € 5,- en € 6,- per uur per kind. Dit is bruto-inkomen. Hiervan moet mogelijk nog belasting worden afgedragen.

Samen werken en toch zelfstandig : regelmatig organiseer ik thema-bijeenkomsten voor al onze gastouders. Niet alleen heel leerzaam, maar vooral ook erg handig om ervaringen te delen met de andere gastouders.

Persoonlijke begeleiding : Via Whatsapp en telefoon ben ik altijd aanspreekbaar. Daarnaast kom ik regelmatig langs. Zo sta je er nooit alleen voor.

Professioneel : Alle gastouders zijn opgeleid op minimaal MBO 2 niveau Helpende Zorg en Welzijn en in het bezit van een geldig certificaat kinder EHBO en worden regelmatig gecontroleerd op de vaardigheden. Vanuit het gastouderbureau wordt u begeleidt en gestimuleerd om uw kennis op niveau te houden.

Wat is een gastouderbureau

Een gastouderbureau bemiddelt in de zorg voor kinderopvang van uw kinderen bij gastouders.

Een gastouderbureau begeleidt de gastouders, zorgt voor de juiste opleidingen en cursussen en controleert op de veiligheid van de woning. Daarnaast zorgt een gastouderbureau voor de administratieve afwikkeling van de opvang, die voor u van belang is voor het ontvangen van kinderopvangtoeslag.

Gastkinderen vinden

Starten als gastouder is in het begin natuurlijk een risico. Je zult niet direct vanaf het begin helemaal ‘vol’ zitten. En dat terwijl je wel beschikbaar moet zijn voor de kinderen, die je wel al opvangt. Over het algemeen zien we, dat je relatief snel al behoorlijk ‘gevuld’ kunt zijn. Ik kan hierin uiteraard geen garantie geven, maar ik zal mijn uiterste best doen om je zo snel mogelijk ‘gevuld’ te krijgen.

Hoe kun je dit beïnvloeden :

  • Wees zelf ook actief in je eigen vrienden- en familiekring. Hoe meer mensen weten, dat je gastouder bent, des te groter de kans dat je snel vol zit.
  • Wees flexibel. Als je op veel dagen beschikbaar bent, vergroot je de kansen dat je snel aan de slag kunt.
  • Ruime starttijden. Kindcentra kennen vaak vaste openingstijden. Juist flexibel en vroeg starten vergroot jouw mogelijkheden.

Is dit iets voor jou?

Vind jij het leuk om met kinderen te werken, heb jij de juiste diploma’s en de ruimte in jouw woning? Meld je dan (hier) aan als gastouder bij GOB Kiddiez.

Ik zal snel contact met jou opnemen, om jouw voorkeuren te bespreken. Zo kunnen we snel samen aan de slag.